Ännu flera pris för svenska pressfotografer!

Expressens fotograf
trea i världen

30 MARS, 2016

FOTO: Johan Jeppsson/ExpressenExpressens fotograf Christoffer Hjalmarsson har utsetts till världens tredje bästa pressfotograf i NPPAs tävling.

Han belönades även med andra pris i klassen för porträttserier, för bilder av syraskadade kvinnor i Indien, i NPPAs (National Press Photographers Association) tävling. Han fick också ett hedersomnämnande för en av sina porträttbilder.

I tävlingen om världens främsta pressfotografer kom Daniel Berehulak, New York och Marcus Yam, Los Angeles Times före Christoffer Hjalmarsson i prislistan.

”Helt fantastiskt”, säger Christoffer Hjalmarsson, 28, i ett pressmeddelande. ”Jag känner mig privilegierad som får möta så många fantastiska människor i mitt arbete, det är en ära att få berätta deras historier”.

Han började sin fotografkarriär 2010 och har tagit hem flera priser i Årets bild, bland annat Årets bild 2014, från Majdantorget i Kiev.

Övriga svenska pristagare är Magnus Wennman, Aftonbladet, som fick ett tredjepris i porträttserieklassen och Joel Marklund, Bildbyrån, som fick ett hedersomnämnande i klassen reportagebild sport.

Dela med dig!

Kommentarer är stängd.

Tuned by We like it simple