Nuno Perestrelo Chorao ställer ut

Nuno Perestrelo Chorao, som tog examen vid Mittuniversitetets internationella Master of Artsprogram i Bildjournalistik i juni 2014, har bjudits in att ha soloutställning med verk från sitt Master thesis examensprojekt på det ansedda galleriet Panoptikon Fotografins Hus i Stockholm.

Nuno Perestrelos framgång är glädjande och ett bevis på hans stora talang, enligt professor John Kimmich-Javier som var handledare för thesis-projektetet och som leder masterprogrammet.

- Det är fantastiskt, det är mycket ovanligt att lyckas få en soloutställning i den tuffa konstvärlden, och ännu mer ovanligt att det sker direkt efter examen. Det är ett stort erkännande av Nuno och hans arbete, samt av kvaliteten i masterprogrammet i bildjournalistik och för Mittuniversitetet som universitet, säger Kimmich-Javier, som också är ämnesansvarig för bildjournalistik.

På utställningen visas ett urval bilder från Nuno Perestrelos master thesis (examensprojekt) ”Lost Empires”, en visuell dokumentation av övergivna fabriksbyggnader i hans hemland, Portugal, från landets svunna storhetstid som en av världens största skeppsbyggare.

Det internationella Master of Artsprogrammet i Bildjournalistik startade vid Mittuniversitetet i Sundsvall hösten 2012 och är Sveriges enda masterutbildning i ämnet. Det är en avancerad utbildning, unik inom den Europeiska Unionen, som fördjupar kunskaper i visuell gestaltning och teori och ger spetskompetens för yrkesverksamhet i mediebranschen och inom pedagogisk verksamhet. Vid Mittuniversitetet bedrivs också landets första och enda kandidatutbildning i ämnet bildjournalistik.

Galleri Panoptikon Fotografins Hus har varit en ansedd del av Stockholms fotoscen sedan starten 2003. Galleriet leds sedan 2010 av Olof Glemme, prefekt vid Konstfack och Hans Hedberg, rektor vid Valand konstskola. Vernissagen äger rum torsdag den 25 september, och utställningen pågår till 29 november.

Dela med dig!

Kommentarer är stängd.

Tuned by We like it simple