Vernissage Metropolis

metropolis

METROPOLIS – 16 berättelser om klass, arbetare, urbanisering och villkoren för teknikens utveckling.
Vernissage torsdag 5 juni, kl: 17-20 på Galleri CFF – Centrum för fotografi, Tjärhovsgatan 44 i Stockholm.

Årets examensarbeten från kandidatprogrammet i bildjournalistik vid Mittuniversitetet hämtar inspiration från filmen ”Metropolis” (1927), science-fiction klassikern om en enorm stad vars välstånd bygger på en underjordisk, förslavad arbetarklass.
De 16 studenterna har tolkat temat var och en på sitt sätt. Resultatet, som nu visas på Galleri CFF, är personliga berättelser om människor och händelser från 16 städer i 14 länder spridda över sex kontinenter, däribland: fotbollskulturen och konflikten inför fotbolls-VM i Sao Paolo och Rio de Janeiro, mångfalden av religiösa samfund och kulter i New York, berättelser från den växande megastaden Shanghai, en norrländsk pappersfabrik ur arbetarnas perspektiv, traditionella hantverksyrken i Ho Chi Minh City, och skönhetsnormer bland kvinnor i Gold Coast, Australien.

Handledare för projektet är John Kimmich, professor och ämnesansvarig för Bildjournalistik, och Maria Nilsson (Ph. D.), lektor i Bildjournalistik.

Varmt välkomna!

Galleriet håller öppet: ons-fre, kl: 12-18 samt lör-sön, kl: 12-16. Utställningen pågår t o m 15 juni.
CFF stöds av Kulturrådet, Kulturförvaltningen Stockholm stad, Svensk Finska Kulturfonden och Kulturkontakt Nord. Tack till BenQ för teknikspons.

Dela med dig!

Kommentarer är stängd.

Tuned by We like it simple