Vi betalar inte! Vi betalar inte!

Varför skulle fotografer vara ett undantag för att inte vilja ha betalt för sin produkt och tjänst? Om någon vill ha tillgång till bilder, får man göra precis som i alla andra sammanhang.
Betala.
Igår fick jag se det kontrakt som Linköpings hockey club tänkt sig att dela ut till vissa fotografer.
Ett kontrakt som gick ut på att fotograferna förband sig till att efter varje match ge ifrån sig alla bilder tagna. LHC skulle då få fri användning för all evinnerlig tid för bilderna.  Bilder som sedan skulle kunna användas i alla möjliga sammanhang utan att fotografen skulle få en krona för detta.
Snabbt skapades en lång lista med arga inlägg om detta på fb.  Både i vår slutna grupp på facebook och även i andra sammanhang. Media har uppmärksammat det under dagen. Både branschens tidningar och även sportredaktioner, och andra redaktioner. Nu tror jag att LHC drar tillbaka detta. Ni fotografer som bevakar LHC får gärna berätta vad som händer efter kvällen match.
Vad är nästa steg?
Jo, att ta kampen mot prisdumpningen för frilansfotografer. Våga stå emot och hänvisa alltid till de prislistor som finns.
På lördag har vi möte i PFK Sverige. Passa på att skicka med eventuella frågor och saker ni vill att vi tar upp till era respektive ordförande i det distrikt ni tillhör.
Tack för idag!
Mia Karlsvärd Ordförande i PFK Sverige.
 
 
 

Dela med dig!

Kommentarer är stängd.

Tuned by We like it simple