Sanna Emanuelsson, ordförande i PFK Sverige!

Vem är nu vår nya ordförande i PFK Sverige, Sanna Emanuelsson? Här kommer en liten presentation.
Småländska, bodde ett tag i Dalarna, men sedan 20 år tillbaka bosatt i värmländska Deje. Ett samhälle tre mil norr om Karlstad. Har arbetat 24 år som fotograf, först 17 år på Sveriges Television och senaste 7 åren som stillbildsfotograf. Först 4 år på Värmlands Folkblad och därefter på Nya Wermlands Tidningen. Numera på frilansbasis.
På fritiden umgås Sanna med sina tre barn, men plåtar även på sin fritid, då helst landskap och natur. I jobbet kör Sanna med Canon, men på fritiden Nikon.
Sanna brinner otroligt mycket för sitt yrke och försöker ofta förklara för människor vad upphovsrätt betyder.
Att bli vald till ordförande för PFK Sverige känns hedrande för Sanna och yrkesetik är en fråga som ligger henne varmt om hjärtat.
Sanna avslutar med att säga något om framtiden.
– Framtiden för oss pressfotograf är svår att sia om, tycker jag. Bilden är ju viktigare än någonsin idag när världen står i brand. Att kunna berätta för de som inte kan vara på plats.
Jag har en förhoppning och en tro, om att det i framtiden kommer finnas fler pressfotografer med spetskompetens. Jag tillhör det gamla gardet, där jag tycker det blir bäst slutprodukt om journalister skriver och vi fotografer plåtar i den mån det är möjligt.
Fortsätter vi hålla den kvalitet vi gör och levererar det vi ska, tror jag inte det är en omöjlighet.
Det får komma hur långa och fina ord som helst på yrkestitel som just Fotografer, men jag kommer aldrig, aldrig sluta jobba som Fotograf.